psvstats.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  
Welkom op mijn weblog!
Welkom bij PSVstats!
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog over PSV. Op deze site vind je het laatste nieuws over PSV, bekeken vanuit een puur statistisch oogpunt.
 
Aangezien betrouwbare statistische informatie over PSV op het internet vrij schaars is, doe ik hier een poging dat te verhelpen.
 
Hopelijk geeft dat de trouwe volgers van PSV een nog bredere kijk op de prestaties van hun favoriete club. Veel leesplezier!
Simons tiende Belg bij PSV
Simons tiende Belg bij PSV
 
Met Club Brugge-middenvelder Timmy Simons heeft PSV weer een Belgische speler in de gelederen. De Rode Duivel is de tiende Belg in de historie van de Eindhovense club. PSV Stats zet de Vlamingen op een rijtje.
 
Johan Devrindt (1970-72)
Kwam in 1970 na zes jaar Anderlecht bij PSV. Maakte als centrumspits 26 doelpunten in 65 competitieduels voor de Eindhovense club.
 
Erik Gerets (1986-92)
Bebaarde rechterverdediger, die na Standard Luik, AC Milan en MVV in Eindhoven terecht kwam en daar veel successen kende. Speelde 200 competitieduels voor PSV, waarin hij acht keer scoorde.
 
Tom van Mol (1991-95)
Zachtaardige middenvelder die vanuit de jeugd van Anderlecht bij PSV terecht kwam. Werd in seizoen 1992-93 door PSV aan Sparta uitgeleend. Kwam tot 48 eredivisieduels (één goal).
 
Luc Nilis (1994-00)
Briljante aanvaller met gouden voeten. Maakte na acht jaar Anderlecht de overstap naar PSV, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling. Specialist in vrije trappen en tweevoudig Nederlands topscorer. Maakte 110 treffers in 164 competitieduels.
 
Marc Degryse (1996-98)
Net als Nilis een grootheid in het Belgische voetbal, maar kwam bij PSV niet uit de verf. Kon in Eindhoven als aanvaller zelden of nooit tippen aan zijn eerdere vorm bij Anderlecht. Vier doelpunten in 31 competitiewedstrijden zeggen genoeg.
 
Gilles De Bilde (1997-99)
Kwam tijdens het seizoen 1996-97 over van Anderlecht en was als spits meteen een succes in Eindhoven. Scoorde in zijn eerste acht wedstrijden zeven keer en had zo een cruciale rol in het veroveren van de landstitel. Maakte 24 doelpunten in 49 eredivisie-optredens.
 
Davy Oyen (1998-99)
Linkerverdediger die halverwege de jaren 90 bij RC Genk furore maakte. Kon bij PSV echter niet overtuigen. Kwam tot 19 duels (geen goals) in zijn enige PSV-seizoen.
 
Yves Lenaerts (2002-04)
Jonge doelman die op 3 mei 2003 tijdens PSV - AZ (2-2) zijn profdebuut maakte. Speelde vorig seizoen voor de Belgische Tweedeklasser Heusden-Zolder, de club van technisch directeur Luc Nilis.
 
Daniel Guijo-Velasco (2003-04)
21-jarige middenvelder, die tijdens het seizoen 2003-04 twee wedstrijden in het eerste van PSV speelde. Was afkomstig van RC Genk en kwam vorig seizoen uit voor AGOVV.
 
Bronnen: AD Sportwereld, archief Coene Ridder

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl