psvstats.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  
Welkom op mijn weblog!
Welkom bij PSVstats!
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog over PSV. Op deze site vind je het laatste nieuws over PSV, bekeken vanuit een puur statistisch oogpunt.
 
Aangezien betrouwbare statistische informatie over PSV op het internet vrij schaars is, doe ik hier een poging dat te verhelpen.
 
Hopelijk geeft dat de trouwe volgers van PSV een nog bredere kijk op de prestaties van hun favoriete club. Veel leesplezier!
Kalou kan zesde Afrikaan bij PSV worden
Kalou kan zesde Afrikaan bij PSV worden
 
Salomon Kalou, van Feyenoord naar PSV?
Indien PSV het lukt de Ivoriaanse aanvaller Salomon Kalou over te nemen van Feyenoord, wordt hij de zesde Afrikaanse speler in dienst van de Eindhovenaren.
 
De A-selectie van PSV telt momenteel met de Ghanees Eric Addo één Afrikaanse prof. Daarvóór maakten de Marokkaan Adil Ramzi, de Ghanezen Godwin Attram en Nii Lamptey en de Zambiaan Kalusha Bwalya al hun opwachting bij de club.
 
Laatstgenoemde was de eerste Afrikaan in Eindhovense dienst. De snelle linksbuiten speelde in totaal vijf seizoenen bij PSV: tussen 1989 en 1994. Kalu wordt gezien als de meest succesvolle Afrikaan ooit bij PSV.
 
In seizoen 1993-94 leek het erop dat Lamptey die titel zou overnemen. Het Ghanese wonderkind kwam op aandringen van de toenmalige trainer Aad de Mos in augustus 1993 naar PSV, dat hem voor één jaar huurde van Anderlecht. Lamptey keerde in de zomer van 1994 terug naar Brussel, nadat PSV zich had versterkt met Ronaldo en Luc Nilis.

Reacties

teun op 29-07-2005 11:39
Addo zit nog steeds in de A-selectie van PSV en dus is Adil Ramzi niet de laatse Afrikaan bij PSV.
psvstats op 29-07-2005 11:44
Thanks. Heb het inmiddels aangepast.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl