psvstats.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  
Welkom op mijn weblog!
Welkom bij PSVstats!
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog over PSV. Op deze site vind je het laatste nieuws over PSV, bekeken vanuit een puur statistisch oogpunt.
 
Aangezien betrouwbare statistische informatie over PSV op het internet vrij schaars is, doe ik hier een poging dat te verhelpen.
 
Hopelijk geeft dat de trouwe volgers van PSV een nog bredere kijk op de prestaties van hun favoriete club. Veel leesplezier!
Cocu meest ervaren Nederlander in Europa
Cocu meest ervaren Nederlander in Europa
 
Van alle Nederlandse profs die dit seizoen hun opwachting maken in het toernooi om de Champions League of de UEFA Cup, heeft PSV'er Phillip Cocu door de jaren heen de meeste Europese wedstrijden achter verzameld. De bijna 35-jarige middenvelder speelde tot dusverre al 106 Europa Cup-duels in zijn loopbaan.
 
Cocu werkte 31 van zijn 106 Europese optredens af in het shirt van PSV. De 34 geboren Eindhovenaar speelde verder 10 duels voor Vitesse en liefst 65 namens FC Barcelona. In totaal maakte Cocu 14 doelpunten in zijn 106 Europa Cup-wedstrijden.
 
Achter Cocu zijn Clarence Seedorf (van AC Milan) en de kersverse PSV'er Michael Reiziger de hoogst genoteerde Nederlandse spelers. Seedorf staat op 95 Europese optredens in zijn profloopbaan en Reiziger kwam tot nu toe 80 keer in actie in de diverse Europese toernooien.
 
Edgar Davids staat weliswaar op 95 duels, maar de middenvelder van Tottenham Hotspur speelt dit seizoen geen Europees voetbal. Frank de Boer is Nederlands recordhouder met liefst 127 Europa Cup-wedstrijden.
 
André Ooijer is momenteel met 42 Europa Cup-duels de hoogst genoteerde nog actieve speler bij PSV als het gaat om Europese wedstrijden in dienst van de Eindhovenaren.

Reacties

feyenoordonline op 13-09-2005 20:21
Ik wens jullie veel succes vanavond tegen Schalke 04!
 
Groeten Berend
feyenoordonline op 13-09-2005 22:42
Het is gelukt,van harte!!!
 
Groeten Berend
op 14-09-2005 10:57
Bedankt Berend!
 
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog. Jullie ook veel succes tegen Rapid Boekarest.
 
Groet,
Coene Ridder
feyenoordonline op 14-09-2005 12:50
We zullen "ons" best doen Coene..........maar ja....zonder Het Legioen
We hebben er altijd van die gasten bij lopen,maar ze verstieren het voor de goedwilligen
 
Groeten Berend
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl