psvstats.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  
Welkom op mijn weblog!
Welkom bij PSVstats!
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog over PSV. Op deze site vind je het laatste nieuws over PSV, bekeken vanuit een puur statistisch oogpunt.
 
Aangezien betrouwbare statistische informatie over PSV op het internet vrij schaars is, doe ik hier een poging dat te verhelpen.
 
Hopelijk geeft dat de trouwe volgers van PSV een nog bredere kijk op de prestaties van hun favoriete club. Veel leesplezier!
Triest jubileum voor PSV-trainer Hiddink
Triest jubileum voor PSV-trainer Hiddink
 
De 1-0 thuisnederlaag van PSV tegen Olympique Lyon had voor trainer Guus Hiddink ook in statistisch opzicht een nare smaak. De Achterhoeker leed zijn 50ste nederlaag als hoofdtrainer van PSV.
 
Bekeken over twee periodes (1986-90 en 2002 tot en met nu) speelde PSV in totaal 359 officiële wedstrijden onder Hiddink. Daarvan won de ploeg er 244, speelde 65 keer gelijk en leed dus 50 keer een nederlaag.
 
• PSV leed voor het eerst sinds 17 september 2003 (1-2 tegen AS Monaco) weer een thuisnederlaag in Europees verband. Daarmee is er dus een einde gekomen aan een reeks van 11 thuiswedstrijden zonder nederlaag.
 
• PSV kwam voor het eerst sinds 18 december 2004 (0-2 tegen Roda JC) niet tot scoren in een officiële thuiswedstrijd. De Eindhovenaren hadden sinds die verliespartij in 31 opeenvolgende thuisduels steeds minimaal één keer weten te scoren.
 
• PSV verzuimde tegen Olympique Lyon zijn 50ste zege in het belangrijkste Europa Cup-toernooi te boeken. De Eindhovenaren wonnen tot dusverre 20 duels in het voormalige Europa Cup I-toernooi, zes duels in de voorronden van de Champions League en 23 wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl