psvstats.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  
Welkom op mijn weblog!
Welkom bij PSVstats!
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog over PSV. Op deze site vind je het laatste nieuws over PSV, bekeken vanuit een puur statistisch oogpunt.
 
Aangezien betrouwbare statistische informatie over PSV op het internet vrij schaars is, doe ik hier een poging dat te verhelpen.
 
Hopelijk geeft dat de trouwe volgers van PSV een nog bredere kijk op de prestaties van hun favoriete club. Veel leesplezier!
PSV jaagt op vier clubrecords
PSV JAAGT OP VIER CLUBRECORDS
 
PSV kan in zijn laatste twee thuisduels van dit eredivisieseizoen nog vier clubrecords evenaren of verbeteren.
 
De Eindhovenaren spelen zondag tegen FC Groningen en staan drie dagen later in het Philips Stadion tegenover Feyenoord.
 
PSV Stats zet de mogelijke nieuwe clubrecords in thuisduels op een rijtje.
 
1) MINSTE AANTAL TEGENGOALS IN THUISDUELS
 
Indien PSV erin slaagt tegen zowel FC Groningen als Feyenoord de nul te houden, vestigt de ploeg een nieuw clubrecord. Het aantal tegengoals in thuiswedstrijden in de eredivisie blijft dan dit seizoen op zes staan.
 
Het record staat nu nog op zeven tegentreffers in één seizoen en dateert van de jaargangen 1985-86, 1995-96, 2001-02 en 2002-03.
 
2) MEESTE PUNTENAANTAL IN THUISDUELS
 
Indien PSV zijn laatste twee thuiswedstrijden wint, komt de koploper uit op een totaal van 49 punten in 17 thuisduels. Dat zou een evenaring van het clubrecord uit 1986-87 betekenen (gerekend naar drie punten per overwinning).
 
In die jaargang won PSV 16 van zijn 17 thuisduels en speelde het één keer gelijk. In dit eredivisieseizoen staat de teller voor PSV na 15 thuisoptredens op 14 overwinningen en één gelijkspel.
 
3) MEESTE ZEGES IN THUISDUELS
 
Indien PSV zijn laatste twee thuiswedstrijden wint, komt het aantal thuiszeges op 16. Een dergelijk hoog aantal overwinningen in het Philips Stadion realiseerden de Eindhovenaren slechts twee keer eerder: in de seizoenen 1986-87 en 2004-05.
 
4) GEEN NEDERLAGEN IN THUISDUELS
 
Indien PSV in zijn laatste twee thuisduels een nederlaag weet te vermijden, sluit de ploeg het eredivisieseizoen af zonder thuisnederlaag in competitieverband. Dat lukte de club in de historie van de eredivisie al 11 keer eerder, voor het laatst in het seizoen 2004-05.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl