psvstats.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  
Welkom op mijn weblog!
Welkom bij PSVstats!
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog over PSV. Op deze site vind je het laatste nieuws over PSV, bekeken vanuit een puur statistisch oogpunt.
 
Aangezien betrouwbare statistische informatie over PSV op het internet vrij schaars is, doe ik hier een poging dat te verhelpen.
 
Hopelijk geeft dat de trouwe volgers van PSV een nog bredere kijk op de prestaties van hun favoriete club. Veel leesplezier!
Fraaie mijlpaal voor Cocu in Oranje
Fraaie mijlpaal voor Cocu in Oranje
 
Phillip Cocu kan woensdagavond in het WK-duel met Argentinië een fraaie mijlpaal in zijn interlandloopbaan bereiken. Indien de middenvelder van PSV speelminuten krijgt, speelt hij zijn 100ste wedstrijd in het Nederlands elftal.
 
Cocu staat momenteel op 99 interlands en zou de derde speler in de Oranje-historie zijn die de magische grens van 100 caps bereikt. Verdediger Frank de Boer (112 interlands) en doelman Edwin van der Sar (111) gingen hem in dat opzicht voor.
 
Cocu maakte op 24 april 1996 zijn debuut voor Oranje in de vriendschappelijke interland tegen Duitsland (1-0 nederlaag). Hij kwam in de 56ste minuut in het veld voor Richard Witschge. Sindsdien scoorde hij tien keer in dienst van Oranje.
 
De verdeling van de 99 caps 
De 99 caps onder de loep 
WK-eindronde 
Minuten 
7.827 
WK-kwalificatie 
24 
Basisplaatsen 
94 
EK-eindronde 
13 
Gewisseld 
26 
EK-kwalificatie 
Duels uitgespeeld 
66 
Vriendschappelijk 
45 
Gele kaarten 
Totaal 
99 
Rode kaarten 
 
Van zijn 99 interlands won Cocu er 55, terwijl hij er 29 gelijkspeelde en 15 verloor. In de Oranje-historie hebben alleen Frank de Boer en Van der Sar meer overwinningen op hun naam staan: respectievelijk 63 en 61.
 
Cocu speelde in zijn interlandloopbaan tegen in totaal 47 verschillende landen. Hij kwam het vaakst uit tegen België: zeven keer.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl