psvstats.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  
Welkom op mijn weblog!
Welkom bij PSVstats!
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog over PSV. Op deze site vind je het laatste nieuws over PSV, bekeken vanuit een puur statistisch oogpunt.
 
Aangezien betrouwbare statistische informatie over PSV op het internet vrij schaars is, doe ik hier een poging dat te verhelpen.
 
Hopelijk geeft dat de trouwe volgers van PSV een nog bredere kijk op de prestaties van hun favoriete club. Veel leesplezier!
PSV kan tegen FC Utrecht in voetsporen van Ajax treden
 
PSV kan zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht een mooie mijlpaal in zijn Eredivisie-historie bereiken.
 
De Eindhovenaren hebben nog twee treffers nodig voor hun 4.000ste doelpunt op het hoogste niveau en kunnen na Ajax de tweede club worden die die grens bereikt.
PSV scoorde sinds de start van de Eredivisie in 1956 tot dusverre 3998 keer. Daar had de club in totaal 1744 wedstrijden voor nodig, een gemiddelde van 2,29 goals per duel.
 
In de vaderlandse hoogste afdeling maakte alleen Ajax tot nu toe meer doelpunten dan de Eindhovenaren. De teller voor de Amsterdammers staat op 4428 treffers, ook in 1744 wedstrijden.
 
Voor PSV was de jaargang 1987-88 de productiefste. In dat seizoen scoorden de Brabanders in 34 competitieduels liefst 117 keer.
 
Het seizoen 1967-68 leverde voor PSV met slechts 43 doelpunten in 34 duels de laagste score op.

Reacties

AFCA op 27-02-2008 18:56
oke
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl