psvstats.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  
Welkom op mijn weblog!
Welkom bij PSVstats!
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog over PSV. Op deze site vind je het laatste nieuws over PSV, bekeken vanuit een puur statistisch oogpunt.
 
Aangezien betrouwbare statistische informatie over PSV op het internet vrij schaars is, doe ik hier een poging dat te verhelpen.
 
Hopelijk geeft dat de trouwe volgers van PSV een nog bredere kijk op de prestaties van hun favoriete club. Veel leesplezier!
Vijf weetjes over PSV-aanwinst Berg
VIJF WEETJES OVER PSV-AANWINST BERG
 
De transfer van Marcus Berg (23) naar PSV is definitief. De Eindhovenaren huren de Zweed voor één seizoen van Hamburger SV. PSV Stats schotelt vijf verse weetjes voor over de nieuwe PSV-spits.
 
• Berg profileerde zich tijdens zijn periode bij FC Groningen als trefzekere aanvaller. Tussen 2007 en 2009 kwam hij tot 44 doelpunten in 69 officiële wedstrijden. 
 
• Vorig seizoen ondervond Berg bij Hamburger SV hevige concurrentie in de voorhoede. Desondanks kwam de Zweed tot 10 treffers in 44 officiële wedstrijden: 4 in de Bundesliga en 6 in de Europa League.
 
• Berg was dé uitblinker tijdens het jeugd-EK in 2009. Op dat toernooi in Zweden maakte de aanvaller 6 doelpunten en werd hij uitgeroepoen tot beste speler van het evenement. Berg strandde met zijn ploeg in de halve finale tegen Engeland.
 
• Berg kwam als speler van FC Groningen 3 keer in de Eredivisie uit tegen PSV. In die duels tekende hij voor 2 doelpunten, waaronder de 0-1 in de onderlinge wedstrijd van 6 december 2008 in het Philips Stadion. Dat duel won PSV met 4-2 na een 2-0 achterstand.
 
• Berg speelde voor de nationale A-ploeg van Zweden inmiddels 14 interlands. Daarin maakte hij 3 doelpunten: hij scoorde één keer in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Malta en Albanië en voegde daar in de oefeninterland tegen Bosnië-herzegovina één treffer aan toe.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl