psvstats.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  
Welkom op mijn weblog!
Welkom bij PSVstats!
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog over PSV. Op deze site vind je het laatste nieuws over PSV, bekeken vanuit een puur statistisch oogpunt.
 
Aangezien betrouwbare statistische informatie over PSV op het internet vrij schaars is, doe ik hier een poging dat te verhelpen.
 
Hopelijk geeft dat de trouwe volgers van PSV een nog bredere kijk op de prestaties van hun favoriete club. Veel leesplezier!
Select gezelschap lonkt voor trefzekere Reis
SELECT GEZELSCHAP LONKT VOOR TREFZEKERE REIS
 
Aanvaller Jonathan Reis maakte in de laatste 4 Eredivisiewedstrijden van PSV telkens minimaal één doelpunt. Als de Braziliaanse spits er zaterdagavond in de topper tegen FC Twente opnieuw in slaagt te scoren, voegt hij zich bij een select gezelschap PSV'ers.

In het (recente) verleden waren er maar 12 PSV'ers die erin slaagden in minimaal 5 opeenvolgende Eredivisieduels te scoren. Mateja Kezman was tussen april en mei van 2004 de laatste speler van PSV die een dergelijke reeks neerzette. De Servische spits kwam in de periode zelfs in 7 competitieduels op rij tot scoren.

De speler met de langste doelpuntenreeks in de historie van PSV is Coen Dillen. Het Kanon kwam tussen januari en maart 1957 in 9 opeenvolgende Eredivisiewedstrijden telkens tot scoren en maakte in die reeks liefst 20 goals.

De spelers die het vaakst in minimaal 5 opeenvolgende competitieduels scoorden voor PSV zijn Ruud van Nistelrooy en Willy van der Kuijlen. Beiden zetten liefst 5 keer een reeks van minimaal 5 duels met telkens een doelpunt neer.
 
Reis kan tegen FC Twente pas de 4de buitenlander in Eindhovense dienst worden die vijf keer op rij scoort in de Eredivisie. Van alle prominente niet-Nederlanders in de PSV-historie lukte dat alleen de eerdergenoemde Kezman, de Braziliaan Romario en de Engelsman Rob McDonald.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl