psvstats.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  
Welkom op mijn weblog!
Welkom bij PSVstats!
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog over PSV. Op deze site vind je het laatste nieuws over PSV, bekeken vanuit een puur statistisch oogpunt.
 
Aangezien betrouwbare statistische informatie over PSV op het internet vrij schaars is, doe ik hier een poging dat te verhelpen.
 
Hopelijk geeft dat de trouwe volgers van PSV een nog bredere kijk op de prestaties van hun favoriete club. Veel leesplezier!
Dzsudzsák op rand van Europees clubrecord
DZSUDZSÁK OP RAND VAN EUROPEES CLUBRECORD

Balázs Dzsudzák kan donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Debreceni VSC een clubrecord verbeteren. Als de Hongaarse aanvaller scoort in het thuisduel met zijn voormalige werkgever, scoort hij voor de 5de keer op rij in een Europa Cup-duel van PSV.

In de Europa Cup-historie van de Eindhovenaren kwam het nog nooit voor dat een speler in vijf opeenvolgende wedstrijden van de club telkens minimaal één keer tot scoren kwam. Dzsudzsák behoort momenteel met een doelpuntenreeks van 4 duels op rij tot een select gezelschap van 4 PSV’ers die daar eerder in slaagden.

Willy van der Kuijlen was in 1974 de eerste speler die in 4 opeenvolgende Europa Cup-duels doel trof. De Zweed Ralf Edström (in 1975), Gerrie Deijkers (1977) en de Braziliaan Romario (1989) waren de drie anderen die hem dat nadeden.

Dzsudzsák scoorde achtereenvolgens in de duels met Sibir Novosibirsk (5-0, 2 goals), Sampdoria (1-1, 1 goal), Metalist Kharkiv (0-2, 1 goal) en Debreceni VSC (1-2, 1 goal). Het doelpunt tegen Debreceni stond aanvankelijk op naam van Jonathan Reis, maar na bestudering van de tv-beelden kende de UEFA de treffer toch toe aan Dzsudzák.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl