psvstats.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  
Welkom op mijn weblog!
Welkom bij PSVstats!
Bedankt voor je bezoek aan mijn weblog over PSV. Op deze site vind je het laatste nieuws over PSV, bekeken vanuit een puur statistisch oogpunt.
 
Aangezien betrouwbare statistische informatie over PSV op het internet vrij schaars is, doe ik hier een poging dat te verhelpen.
 
Hopelijk geeft dat de trouwe volgers van PSV een nog bredere kijk op de prestaties van hun favoriete club. Veel leesplezier!
Laatste artikelen
VIJF WEETJES OVER PSV-SAMPDORIA
 
PSV neemt het donderdagavond bij de start van de groepsfase in de Europa League op tegen Sampdoria. PSV Stats blikt met 5 weetjes vooruit op het thuisduel met de Italianen.
 
• PSV begint aan het duel met de club uit Genua in de wetenschap dat de laatste 7 Europese thuiswedstrijden telkens in een overwinning eindigden. Winnen de Eindhovenaren donderdag ook van Sampdoria, dan verbeteren ze een clubrecord uit de periode 1977-78.
 
• PSV stond in zijn Europa Cup-historie 9 keer eerder in het Philips Stadion tegenover een Italiaanse club. Van die duels won de Eindhovense club er 6, tegen 3 nederlagen.
 
• Als we ook de eerdere uitwedstrijden tegen Italiaanse clubs in ogenschouw nemen, is de balans beduidend minder fraai. Van de 18 Europa Cup-wedstrijden verloor PSV er liefst 9, tegen 6 zeges en 3 gelijke spelen.
 
• In de huidige selectie heeft Danny Koevermans de meeste Europa Cup-doelpunten namens PSV op zijn naam staan. De spits uit Schiedam scoorde in zijn periode bij de Eindhovenaren 6 keer. Achter hem volgt de Hongaar Bálazs Dzsudzsák met 4 treffers.

• PSV is bezig aan een ijzersterke reeks thuiswedstrijden in alle competities. De ploeg van trainer Fred Rutten verloor maar 1 van haar laatste 33 officiële thuiswedstrijden. Dat betrof de bekerwedstrijd tegen Feyenoord op 27 januari van dit jaar (0-3).
 
Lees meer...
PSV AL 14 DUELS ZONDER PUNTENVERLIES TEGEN ADO
 
PSV neemt het zondag in de Hofstad op tegen ADO Den Haag. De Eindhovenaren reizen met een lekker gevoel naar de Randstad, want in de laatste 14 Eredivisiewedstrijden tegen de Hagenaars (thuis en uit) verspeelden ze geen enkel punt.
 
Het laatste puntenverlies dat PSV in competitieverband tegen ADO Den Haag leed, dateert van 1 april 1991. Onder leiding van toenmalig trainer Bobby Robson kregen de Brabanders met 3-0 klop van ADO, dat toen nog onder de naam FC Den Haag speelde.
 
Daarna volgden 14 opeenvolgende zeges, waarbij PSV liefst 41 doelpunten produceerde (een fraai gemiddelde van 2,93 goals per duel) en er maar 5 tegen kreeg.
Lees meer...
PSV VAAK ONDERUIT NA EUROPESE UITNEDERLAAG
 
Een 1-0 nederlaag in een Europese heenwedstrijd op vreemde bodem blijkt vaak fataal voor PSV. Een duik in de Europa Cup-historie van de Eindhovenaren wijst uit dat de club de schade in slechts 2 van de 9 returns kon herstellen.

De laatste keer dat PSV het niet redde na een 1-0 verlies in de heenwedstrijd buiten Eindhoven, was het laatste Europa Cup-duel van vorig seizoen. De ploeg van trainer Fred Rutten won op 18 februari weliswaar de return tegen Hamburger SV met 3-2, maar dat was na het eerdere 1-0 verlies in Noord-Duitsland niet genoeg.
 
De enige keren dat PSV een 1-0 nederlaag overleefde betrof de thuisduels met FC Magdeburg in het seizoen 1977/78 (1-0 uit, 4-2 thuis) en met Steaua Boekarest in de jaargang 1989/90 (1-0 uit, 5-1 thuis).
 
In het seizoen 1969/70 won PSV het thuisduel met AS Roma met 1-0, na een eerdere 1-0 zeperd in Rome. Loting na afloop van dat duel wees de Italianen uiteindelijk aan als winnaar.


Lees meer...   (2 reacties)
VIJF WEETJES OVER PSV-AZ
 
PSV heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen in de Eredivisie in winst omgezet. Zondagmiddag versloeg de ploeg van trainer Fred Rutten AZ met 3-1. PSV Stats blikt met 5 weetjes terug op het duel van de 3e speelronde.
 
• PSV won voor het eerst sinds de jaargang 2002/03 zijn eerste 3 competitieduels van het seizoen. Zeven jaar geleden begonnen de Eindhovenaren met een 2-0 zege bij Excelsior, wonnen ze vervolgens thuis met 1-0 van FC Groningen en klopten ze AZ in Alkmaar met 4-0.
 
• Fred Rutten is als trainer van PSV nog ongeslagen in competitiewedstrijden voor eigen publiek. Die reeks behelst inmiddels al 19 duels: 17 tijdens het volledige vorige seizoen (14 zeges, 3 gelijke spelen) en de 2 wedstrijden van dit seizoen (2 zeges).
 
• Ola Toivonen speelde zijn 50ste competitiewedstrijd voor PSV. Hij slaagde er niet in dat jubileumduel op te luisteren met een tweede mijlpaal. De Zweed had nog 1 goal nodig voor zijn 25ste treffer in de Eredivisie.
 
• Na 3 speelronden in de Eredivisie heeft PSV als enige van alle clubs meer dan 10 keer gescoord. De teller voor de mannen van Rutten staat momenteel op 12, 3 meer dan naaste volger Ajax (9 goals) en vier meer dan NEC (8 goals)

• PSV is bezig aan een ijzersterke reeks thuiswedstrijden in de Eredivisie. De Eindhovenaren bleven tegen AZ voor de 23ste keer op rij ongeslagen (18 zeges, vijf gelijke spelen). PSV verloor in competitieverband voorts maar 2 van zijn laatste 46 thuisoptredens.
Lees meer...
PSV BOUWT AAN FRAAIE THUISREEKS
 
 
PSV hoopt zondag in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen AZ een fraaie reeks voort te zetten. De Eindhovenaren zijn in het Philips Stadion al 22 competitieduels op rij ongeslagen. 
 
PSV stapte op 27 februari 2009 voor het laatst met lege handen van het eigen veld. Op die dag zegevierde SC Heerenveen in Eindhoven met 3-2. Sinds die nederlaag boekte PSV 17 zeges en speelde het 5 keer gelijk.
 
Die reeks behelst de laatste 4 thuisduels van het seizoen 2008/09, de volledige jaargang 2009/10 en het eerste thuisoptreden van dit seizoen, de 6-0 zege op De Graafschap van vorige week zaterdag.
 
PSV kwam in zijn 22 opeenvolgende thuisduels zonder verlies tot 57 doelpunten en kreeg er maar 16 om de oren. 
Lees meer...
SC HEEREENVEEN-PSV, NOG 9 DAGEN...
 
Over 9 dagen gaat voor PSV het seizoen 2010/11 van start. De Eindhovenaren beginnen op zaterdag 7 augustus met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. PSV Stats telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de competitiestart.
PSV speelde vorig seizoen 9 van zijn 34 competitiewedstrijden gelijk. In slechts 7 seizoenen lag het aantal puntendelingen nóg hoger.
 
Het clubrecord aan gelijke spelen dateert van het seizoen 1984/85, toen PSV in liefst 14 van zijn 34 duels de tegenstander één punt schonk.
Lees meer...
KOEVERMANS: AL DRIE SEIZOENEN DUBBELE CIJFERS
 
Marcel Brands, technisch directeur van PSV, was deze week duidelijk: de club wil spits Danny Koevermans onder geen beding kwijt. Wie de cijfers van de Schiedamse aanvaller bekijkt, moet concluderen dat hij al drie jaar uitstekend presteert in Eindhoven.
 
Koevermans haalde in zijn eerste 3 seizoenen bij PSV telkens dubbele cijfers: 15 goals in het seizoen 2007/08, 12 in 2008/09 en 13 in 2009/10. Hij had in totaal 105 wedstrijden voor die 40 doelpunten nodig.
 
Vorig seizoen kwam Koevermans in competitieverband in slechts 22 duels in actie. Daarvan maakte hij er maar 7 van begin tot eind mee. Desondanks kwam Koef toch nog tot 11 goals.

Koevermans is in competitieverband beduidend productiever in het Philips Stadion dan daarbuiten. Hij maakte 21 van zijn 33 Eredivisiegoals voor eigen publiek. In beker- en Europees verband is Koevermans juist trefzekerder op vreemd terrein: 4 goals uit en 3 thuis.


Lees meer...
SC HEEREENVEEN-PSV, NOG 10 DAGEN...
 
Over 10 dagen gaat voor PSV het seizoen 2010/11 van start. De Eindhovenaren beginnen op zaterdag 7 augustus met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. PSV Stats telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de competitiestart.
De langste zegereeks van PSV tijdens het vorige seizoen behelsde 10 overwinningen. Tussen 17 oktober 2009 en 22 januari 2010 won de ploeg van trainer Fred Rutten 5 thuisduels en 5 uitduels op rij. In 8 van die 10 wedstrijden hield PSV bovendien zijn doel schoon.

Van alle clubs in de Eredivisie zette Ajax in het voorbije seizoen de langste reeks overwinningen neer: 14 wedstrijden. Ook landskampioen FC Twente realiseerde een fraaie reeks: 12 zeges op rij.
Lees meer...
PSV BESTE EREDIVISIEPLOEG IN LAATSTE 10 JAAR
 
Bekeken over de laatste 10 jaar is PSV de best presterende ploeg in de Eredivisie. Dat meldt Voetbal International op zijn website. De Eindhovenaren pakten 770 punten uit 340 competitiewedstrijden.
 
Tweede op de Eredivisieranglijst van de laatste tien jaar is Ajax. De Amsterdammers peurden 731 punten uit 340 duels. Feyenoord, AZ en FC Twente completeren de top-5 over de laatste 10 seizoenen.
Lees meer...   (1 reactie)
SC HEEREENVEEN-PSV, NOG 11 DAGEN...
 
Over 11 dagen gaat voor PSV het seizoen 2010/11 van start. De Eindhovenaren beginnen op zaterdag 7 augustus met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. PSV Stats telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de competitiestart.
Otman Bakkal en Danny Koevermans maakten vorig seizoen ieder 11 doelpunten in de Eredivisie. Bakkal had daar 31 wedstrijden voor nodig, Koevermans 22.
 
Bakkal en Koevermans waren samen met Balázs Dzsudzsák en Ola Toivonen de enige PSV'ers die in competitieverband dubbele cijfers konden overleggen. Dzsudzsák was afgelopen jaargang goed voor 14 treffers, Toivonen reikte tot 13 goals.

In het seizoen 2005/06 kwam het voor het laatst voor dat minstens 4 PSV'ers in competitiewedstrijden tien keer of vaker scoorden. Dat betrof in die jaargang de spelers Jefferson Farfán (21 treffers), Arouna Koné (11), Jan Vennegoor of Hesselink (11) en Phillip Cocu (10).
Lees meer...
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl